T32 Herbeoordeling met parodontiumstatus, na initiële tandvleesbehandeling
€ 104,95
Wat is het?
Een parodontiumstatus is een uitgebreid overzicht waarin de diepte van de ruimtes tussen de tanden en het tandvlees, de zogenaamde pockets, genoteerd zijn. Van elke tand of kies wordt de pocketdiepte op zes punten rondom gemeten en genoteerd. Daarnaast worden ook andere belangrijke zaken rondom de steunweefsels van de tanden en kiezen in de status opgeschreven
Na de initiële parodontale behandeling moet met een nieuwe status (her)beoordeeld worden waar de behandeling geslaagd is. Als de pocketdieptes zijn afgenomen en/of het tandvlees minder bloedt is dat een teken van het succes / slagen van de behandeling.
Deze code geldt voor patiënten die voorafgaand aan de initiële behandeling pockets van 6 en meer millimeters hadden of pockets van 4 en 5 millimeter met teruggetrokken tandvlees (DPSI-score 4 en 3+). Aan de hand van de herbeoordeling wordt een nazorgschema bepaald.
Wat is in het tarief inbegrepen?
- Het verkennend sonderen van de pocketdiepte bij alle aanwezige tanden en kiezen en het op zes punten noteren van de pockets met een diepte van 4 mm of meer.
- Het noteren van de locaties met bloeding na het sonderen.
- Het meten en vastleggen van gegevens over:
- teruggetrokken tandvlees, ook wel recessies genoemd.
- wortelsplitsingen, ook wel furcatieproblemen genoemd
- en hoe beweeglijk de tanden en kiezen zijn, ook wel mobiliteit genoemd. - Het vaststellen van het poetsniveau, ook tussen de tanden (mondhygiënische zelfzorg).
- Bespreken van het vervolgtraject, indien dit standaard is.
- Een eventuele nieuwe afspraak om de status en het bespreken af te maken.
Wat is niet in het tarief inbegrepen?
- Verdoving (A10).
- Röntgenfoto’s.
- Uitgebreid bespreken van het vervolgtraject, o.a. als er een flapoperatie nodig is, dan kan code T33 in rekening gebracht worden.
- Alle overige tandartshandelingen.
Bijzonderheden
Een parodontiumstatus kan door dezelfde tandarts of mondhygiënist niet in combinatie met C11, C13, C22, C28 en M40 in rekening worden gebracht. Er zit zoveel overlap in de codes dat de patiënt dan dubbel zou betalen. Een uitzondering is bijvoorbeeld wanneer de consument bij de mondhygiënist of andere tandarts komt voor een parodontale behandeling en daarvoor of daarna bij de tandarts voor een periodieke controle (C11). Dit mag dan wel gecombineerd worden omdat het onwenselijk zou zijn dat daarvoor een afspraak op een andere dag gemaakt zou moeten worden.