J15 Kaakverbreding en/of verhoging, per sextant
€ 89,55
Wat is het?
Wat is in het tarief inbegrepen?
- De techniek om de kaak te verbreden en/ of te verhogen en het eventueel plaatsen van een membraan en/of pinnen.
Wat is niet het tarief inbegrepen?
- Het steriele instrumentarium en de verbruiksmaterialen (o.a. hechtdraad), dit kan de tandarts doorberekenen met code J97.
- Het plaatsen van de implantaten (J20, J28, J27, J37, J80).
- Het opvullen van een andere kaakhelft of frontregio. Als dat in dezelfde zitting plaatsvindt dan kan J15 per sextant in rekening gebracht worden.
- Het opvullen van de kaakbijholte (sinuslift). Als dat in dezelfde zitting plaatsvindt dan kan j17 in rekening gebracht worden.
- De kosten van de biomaterialen om het extra bot te regenereren, zoals het botsubstituut, pinnen en het membraan waarmee de botopbouw bedekt wordt. Deze mag de tandarts 1 op 1 aan u doorberekenen.
- Röntgenfoto's of andere reguliere tandheelkundige behandelingen.
- Het openen van het tandvlees en weghalen van bot op een andere locatie in de mond om te gebruiken voor de botopbouw. Hiervoor kan de tandarts J11 in rekening brengen.
Boptopbouw
In de video is te zien dat een deel van de schroef van het implantaat aan niet bedekt is met bot. Na het plaatsen van het implantaat zal de implantoloog het gebied waar te weinig bot is opvullen met korrels (granulaat) en vaak ook bedekken met een soort van 'velletje', wat een membraan wordt genoemd.
Het membraan schermt het nieuw te vormen bot af voor voor de sneller delende cellen van het tandvlees. Het materiaal onder het membraan kan o.a. lichaamseigen bot zijn, maar ook menselijk donorbot, kunstbot of bot van een dier (o.a rund). Afhankelijk van de situatie en de hoeveelheid benodigde botvuller, zal er één of een combinatie van de eerder genoemde materialen gebruikt worden.
De laatste ontwikkelingen bij botopbouwen zijn het gebruik van geconcentreerde bestandsdelen van eigen bloed (met veel groeifactoren) en het gebruik van gemalen tand of kies.